Kvinnors kraft!

Fram till nu har männen i mångt och mycket bestämt hur vår verklighet ska se ut, de har haft makten (makt definierats i ordboken, ”förmåga att göra, att agera, auktoritet, eller kontroll över andra.”)

Det maskulina kraftsystemet har gett oss vetenskapens mirakel och branschens underverk. Det har gjort det möjligt för oss att skapa en mycket god levnadsstandard och fantastiska möjligheter.

Fortfarande lever många kvinnor i förhållanden där de trycks ner, finns på arbetsplatser med sämre lön och villkor och så vidare. I kultur och religion är det också olika spelregler för män och kvinnor.

Magda Gads reportage om kvinnan i Jemen som levde i fångenskap under sina täckande kläder, hon kunde inte bli gift för att hon körde bil och rörde sig utanför hemmet, ingen ville ha en sådan fru. Hon hade aldrig upplevt närhet och kärlek. Skulle hon kyssa en man som hon inte var gift med skulle de döda henne!!!! Så sorgligt! Att ta livet ifrån en annan människa! Reportaget berörde mig så djupt!*

Men det finns hopp – reportage som detta, metoo-rörelsen och det som hände i Svenska Akademien visar att förändring är på väg. Kvinnors kraft är på väg att vakna till liv, vi har fått nog!

Men nu behövs kvinnans kraft för att vi ska komma vidare, den kraften är stark, varm, kärleksfull, intagande och bestämd. Vi har länge tränat tålamod, uthållighet och att agera med känsla och ansvar.  Vi KAN förändra och skapa en helt annan värld. Det är mycket lättare och mycket mer givande att arbeta FÖR något än att kämpa MOT. Vi ska inte kämpa MOT kvinnoförtryck – vi ska arbeta FÖR kvinnors kraft. Vi håller blicken mot ljuset, mot det vi vill ha – och så går vi med bestämda steg!

Jag ser fram emot den nya framtid som vi kan forma för oss och våra barn.

Kvinnokraft.

Smaka på den!

Yvonne

*Reportaget med Magda Gad


 

Följ och gilla!
error

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *